28 iunie 2010

Prima proba - 28.06 (romana)

Zvonul cum ca SIGUR ar pica varianta 24 la Subiectul 1, varianta 75 la Subiectul 2 sau tema familiei sau Enigma Otiliei la Subiectul 3 s-au dovedit false. Toata lumea innebunise cu prostia asta. Mult zgomot pentru nimic. Cred ca nimeni nu se astepta sa pice basmul, caracterizarea lui Harap-Alb, exact ca acum 2 ani. Noi suntem genaratia basmului, intrucat l-am avut si pe Praslea in clasa a VIII-a. Misto! In sondajul de pe blog, Harap-Alb avea 5 voturi, jumatate din cat stransesera Moromete sau Ion. Ba mai mult, ati crezut ca pica Iona sau Enigma Otiliei. Mneaah!
Emotii au fost foarte mari, desigur. Toata saptamana numai pe romana am insistat. De prima proba mi-a fost cel mai frica. Dar deja simt cum au inceput emotiile si pentru mate. Sper doar sa fiu asezat strategic, la fel ca astazi, penultima banca pe randul din mijloc. Dar am o ciudata presimtire ca nu. Maine seara voi afla.
Am ajuns la liceu pe la 8, la si jumatate am intrat in sali, am lasat telefoanele si bagajele intr-o sala de asteptare si pana la 9 35 am asteptat cuminti subiectele. La prima parte a picat dramaturgie, in premiera. Un text de Vasile Alecsandri- "Iorgu de la Sadagura". Cerintele au fost insa acceptabile si abordabile. La partea a doua, text argumentativ despre omenie, pornind de la proverbul "Fapta buna lauda pe om", iar la partea a treia particularitatile de constructie dintr-un basm cult studiat. Am scris in total 8 pagini si mizez pe un 8 50, poate chiar 9. Pe textul argumentativ nu m-am simtit foarte bine si cred ca o sa pierd cateva puncte bune.
Colegii mei sunt oarecum multumiti (unii dintre ei delcarand ca iau 10 curat :|) si in concluzie pot spune ca am trecut cu bine peste prima proba :)
Asadar, 33,33% of BAC completed. Urmeaza miercuri- mate si vineri- fizica. Apoi party! :D

Subiectele:

Baremul de corectare:

click pentru marire :)
cam asa trebuia sa scrieti la subiectul 3:

Acum ma duc la somn, sunt cam ametit si epuizat :)) Ne auzim pe miercuri.
Spor la invatat!

2 comentarii: